Wednesday, 11 January 2012

Semakan Keputusan MUET 2011 Secara Online Dan SMS

Semakan keputusan MUET 2011 guna sms dan online. Keputusan MUET akan diumumkan keluar pada 12 januari 2012 dan diumumkan oleh Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM).
Calon boleh mendapatkan keputusan mereka dari sekolah atau institusi masing-masing mulai 10 pagi pada tarikh berkenaan manakala calon persendirian akan memperolehnya melalui pos.

Semakan MUET 2011  Guna SMS dan Online

Taip MUET dan menghantarkannya ke 15888, mulai jam 12.01 tengah malam 12 Januari ini dan melalui ‘online’ dengan melayari portal MPM, www.mpm.edu.my mulai 9 pagi tarikh tersebut,” kata kenyataan itu.

Keajaiban Air Zam-Zam : air syurga

Keajaiban Air Zam-Zam

Assalamulaikum & salam sejahtera

Molekul air zam-zam

Dr. Masaru Emoto dari Universiti Yokohama telah melakukan penyelidikan tentang molekul air. Gambar diambil dengan mikroskop elektron menggunakan kamera halaju tinggi. Lalu molekul air tersebut membentuk kristal berbentuk segi enam yang indah.

News! Permohonan UPU Fasa 2 lepasan SPM 2011 dibuka


Untuk UPU fasa 1 telah ditutup pada 31 Disember 2011.
UPU fasa 2 dibuka mulai 9 Januari sehingga April 2012
Sebelum membuat permohonan anda perlu membeli nombor PIN
di BSN dengan bayaran RM10.60 dan teruskan mengisi UPU Fasa 2.
Pilih pengajian bersesuaian dengan minat anda
anda mempunyai 8 pilihan untuk diisi.
SELAMAT MENCUBA

http://upu.mohe.gov.my

Hackers berleluasa di Facebook : Cara hapus penggodam

Semalam , aku dapat tau dari kengkawan aku yang diorang tengok banyak sangat gambar 18sx kat Facebook . Korang ade yang kene tak ? Alhamdulillah Facebook aku tak kena semalam ... Diorang cakp banyak gambar benda2 tu kuar kat facebook diorang .... Aku pelik jugak ar , apsal yang lain banyak tapi aku tak kena .. Mungkin jugak sebab https blog kowt ... tak tau ar .. bersyukur ar tak de gambar camtu kat FB aku , kalau tak abis ilang ilmu aku untuk exam ari nie ... hhuhuhu ... kalau betul benda nie membantu korang try la buat ... cube korang try kowt2 membantu ...

Awak Tau Tak? Wanita Bertudung Labuh Bukan Malaikat, Mereka Juga Terdedah Dengan Dosa.


Bismillahirrahmanirrahim…..
Ada seorang hamba Allah perempuan ini. Dia adalah seorang bekas pelajar di sekolah agama. Dia seorang yang solehah, menjaga auratnya dan memakai tudung labuh. Dia juga rajin mengikuti usrah.
Ditakdirkan Allah, dia dihantar belajar ke luar negara. Negara yang dia pergi, bukan pula negara orang Islam. Jurusannya bukan jurusan agama, tetapi Perubatan. Maka, dia diangkat menjadi orang yang dipercayai oleh pelajar yang seangkatan dengannya.
Awal-awal, dia seorang yang komited dengan agama. Sering mengajak kawan-kawannya agar mengingati Allah, melaksanakan amanah-Nya, dan meninggalkan larangan-Nya.
Satu hari, dia jatuh cinta dengan seorang lelaki yang bukan Islam. Lama kelamaan, dia meninggalkan peribadinya yang lama. Walaupun masih bertudung labuh, dia tidak lagi menjaga batas pergaulan. Sampai satu tahap, dia pernah tidur di dalam kereta berdua-duaan dengan lelaki tadi.
Apakah pandangan anda?

Cerita Mat Rempit Insaf Selepas Mendengar Ceramah Ustaz Azhar Idrus


Salam semua,
Petikan dari sebuah Facebook seorang anak muda Terengganu
(  Diedit serba sedikit supaya mudah difahami)
Sebagai MAT REMPIT berjaya…aktiviti malam aku sering dipenuhi dengan aktiviti  berlumba mutor dan menghuru harakan bandar kuala terengganu sambil bawak awek(minah rempit). Bagi aku itu adalah satu bentuk hiburan yang amat menyeronokkan dan kene dengan jiwa remaja. Siang malam..HIDUPKU hanyalah pada mutor 125Z meroh, no plat BGH 12**.  Awek ku DENGAN free hair dan pakaian DOP cukup kain akan selalu menjadi pembonceng tetap aku setiap malam. Namun aku bersyukur kerana tidak terjebak dengan DOSA ZINA(hampir TERJEBAK) dimana terlalu ramai saeng2 seangkatan ku tewas dengan NAFSU serakah. Mungkin Allah S.W.T masih sayangkan aku.

Know anyone who just completed their SPM? Let them know about SEGi Scholarships!

Know anyone who just completed their SPM? Let them know about SEGi Scholarships!: SEGi University College is holding its Open Day on the 14th and 15 January 2012! Meet the Deans, tour the campus, discuss your study options with experienced counselors and preview the courses available. Register with SEGi during the Open Day and enjoy a rebate of RM500 AND, for those students joining the January or February intake, stand a chance to win an iPad 2 or iPod Shuffle. Get a foretaste of college life at SEGi this January!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Jom main churpchurp bersama.. Sila Tekan